ANKARA'DA SEVK BELGESİZ VE KÜPESİZ HAYVAN NAKLİ YASAKLANDI

Ankara Valiliği, yayımladığı genelge ile Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlıklarının önlenmesine ilişkin tedbirlerin eksiksiz alınmasını istedi.

13.08.2014 10:58:32 0
ANKARA

Ankara Valiliği, yayımladığı genelge ile Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlıklarının önlenmesine ilişkin tedbirlerin eksiksiz alınmasını istedi.

                      
Kurban Bayramı öncesi, özellikle kurbanlık hayvanların getirilmesi ve kesimine ilişkin denetlemelerin tam yapılması, hırsızlıklara karşı önlemlerin eksiksiz alınmasının istendiği Valilik genelgesinde. Ankara mülki sınırları içinde Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlıklarının önlenmesine esas olmak üzere ilçe kaymakamlıkları ve güvenlik birimleri ile ilgili tüm teşkilatlar tarafından tertip ve tedbirlerin hazır hale getirilmesi istenerek genelgede aşağıdaki talimatlar hatırlatıldı;

                        
1.İlçe kaymakamlıklarınca, köy ve mahalle Muhtarları ve diğer yetkililerin de katılacağı toplantılar düzenlenerek gelen-giden yabancıların takibi yapılacak ve hayvan satışlarında tarafların kimlikleri belirlenecektir. Hayvanların her ne sebeple olursa olsun bulundukları mahalden başka bir yere nakilleri mutlaka Menşe Şahadetnamesi Belgesi veya Hayvan Sevk Pusulası ile yapılacaktır.
1774 sayılı Kimlik Bildirme Yasası hükümleri çerçevesinde bölge dışından çalışmak veya hayvan ticareti yapmak üzere gelenlerin kimlik kayıt ve kontrollerinin yapılarak, aranan şahıslardan olup olmadıklarına ilişkin hassasiyet sürdürülecektir.

                        
2.Menşe Şahadetnamesi ve Hayvan Sevk Pusulası ile küpelenen hayvanlardan belgesi bulunmayan hiçbir hayvanın nakline müsaade edilmeyecek, mezbahalar tarafından kabul edilmeyerek kesimleri de yapılmayacaktır.

                       
3.İlimizde besi hayvancılığının yoğun olarak yapıldığı yerler esas olmak üzere tüm ilçelerimizde yol güzergâhlarında jandarma, polis ve tarım teşkilatı elamanlarından oluşturulan arama-kapama denetim ekipleri tarafından mobil veya sabit kontrol noktalarında denetimlerin aralıksız ve sürekli olarak yapılmasına devam edilecektir.

                    
4.Hayvan hareketlerinin yoğun olduğu pazar yerlerinde denetimler aralıksız sürdürülecek, özellikle ruhsatsız mezbaha ve kesim yerlerinin faaliyetlerine kesinlikle izin verilmeyecektir.

                  
5.Et satışı yapılan yerlerde de hijyen şartlarına uygunluk denetimi yapılırken etlerin damgalı olup olmadığı hususu da kontrol edilecektir. Özellikle kendin pişir-kendin ye adı altında faaliyette bulunan et satış mahallerinin sorumluları, damgasız et veya belgesiz hayvan satın almamaları hususunda önceden uyarılacaktır.``Denildi.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04